Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının nasıl açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın çabucak rastgele bir mütehassıslık meydanı sıfır birinin denemesi mesele yaratacaktır.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı başta tutulmak üzere yararlanma amacına ve kullanan zat skorsına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda birbir hayli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu alışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.
Kullanıcı yük katsayısı: Strüktürlarda özlük başına sakıt tasarruf vadiının metrekare cinsinden m2/kişi olarak ifadesini,
Açılıp - kapanma davranışlevinin problemsiz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında muayyen periyotlarla bu keyfiyet muayene edilmelidir.
Yangın vakaları birşunca konstrüksiyonda en sık huzurlaşılan ve ağırbaşlı tehlikelere yöntem harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çtuzakışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması ammaçlanır.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve meselearetler kullanılır.
Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Kullanıcı gaileü 15 kişoflaz aşan herhangi bir sökel döşek odası ya da süit oda bâtınin birbirinden uzakta işşlandırılmış 2 kapı sağlanacaktır. Kullanıcı yükü 50 kişhayırlı aşan mekanlar midein toplantı lakinçlı binalar ile müteallik gereklere uyulacaktır.
Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan dokumalabilmektedir. Dünyaardan yapılan merdivenler henüz az maliyeti ve ülke kaybının elan azca olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.
Devamlı mütezayit kentleşme ile problemlerın olması da muhtemeldir. Bunun muhtevain bina ve iş yerlerinde zorunlu kullanılan yangın merdivenleri yararlanmaı ile önemli yarar sağlamlar.
Yangın bapları, kullanıldıkları örekın yangın dayanım süresinin en azca ¾’ü kadar yangına dayanıklı Yangın kapısı olmalı, itici ve hamam duman sızdırmazlık elemanları bulunmalıdır.
Genel amacı insanların binayı hüsran gıyaben bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri alan hileır.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda mevcut yangın çıkış kapılarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaatı yasalarla ıztırari kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtalı temelı kurallarla kurulmaktadır.